Letöltések >> Az NTP- OKA-II/1 2010/2011. tanév tehetséggondozó műhelyek pályázata

A projekt : "Forgasd le a saját filmed!"
A projekt leírása
image

 

Az NTP- OKA-II/1 2010/2011. tanév tehetséggondozó műhelyek pályázatán a Szeged Városi Kollégium Vedres István Tagintézménye 900.000 forint pénzbeni támogatást nyert az angol nyelvi tehetségműhely 2010/2011. évi projektjének megvalósításához.   

                                                     A projekt címe: "Forgasd le a saját filmed!"

A projekt célja:
 Egy angol nyelvű film elkészítése. A kiválasztott, tehetséges tanulók párhuzamos képzést kapnak, melynek során egy angol nyelvi, illetve egy filmtörténeti-filmkészítési kurzuson vesznek részt. Mindkét kurzus műhelyszeminárium jellegű, egymásra épül, illetve kiegészíti egymást.
A filmműhely bevezeti a résztvevőket a mozgóképkultúrába, megismerteti őket az alapvető filmelméletekkel, műfajokkal, a filmkészítés folyamatával, annak szakaszaival. A gyakorlati periódusban történik a tehetségműhely saját filmjének forgatás, vágása.
Az angol műhely keretein belül, melynek munkája angol anyanyelvi beszélők részvételével folyik, a filmkészítés angol szókincsének aktiválása után sor kerül annak megvitatására, hogy mitől jó vagy rossz egy film. Kiválasztott angol nyelvű filmjelenetek elemzését követően kortárs angol nyelvű drámarészletek színpadra állításával próbálkozunk, ezáltal belekóstolunk a rendezés és a forgatókönyvírás műfajába. A gyakorlati fázisban szerepel a forgatókönyv írása angol nyelven, a casting, a párbeszédek kidolgozása, valamint a kiejtés fejlesztése az anyanyelvi beszélők segítségével.
A film elkészülte után sor kerül egy szakmai zsűri előtti bemutatóra. A projekt végét egy stúdiólátogatás zárja az MTV-nél.

A tanulóktól a projekt végére az alábbi eredményeket várjuk el:

•    az angol beszédkészségben mutatott mérhető fejlődés
•    az angol nyelv automatikusabb használata anyanyelvi beszélőkkel szemben
•    helytállás egy amatőr filmfesztiválon
•    a mozgóképkultúra iránti fogékonyság elmélyítése
•    a kreativitás fejlődése

A projekt időtartama:

2010. október 1. - 2011. május 31.

A projektben résztvevő tanulók száma:  10-15 fő

Műhelyvezetők:

Felföldiné Fejős Barbara angol-történelem szakos középiskolai tanár, nevelőtanár (Szeged     Városi         Kollégium Vedres István Tagintézménye)

Varró Adrienn  szakvizsgázott tehetséggondozó pedagógus, angol-pedagógia szakos középiskolai tanár, nevelőtanár  (Szeged Városi Kollégium Ortutay Gyula Tagintézménye)

Bevont külső szakember: Czibolya Kálmán
 Magyar - népművelés szakos tanár , Dunaverzitas /Duna Televízió/ mesterkurzus
15 éve hozta létre a Makói Videó- és Művészeti Műhelyt ahol 10 - 25 év közötti fiatal tehetségek sajátítják el nemzetközileg elismert szinten a vizuális látás és ábrázolásmódot.
Az elmúlt 15 évben Magyarországot egyedül képviselték a legjelentősebb nemzetközi gyermek és ifjúsági film és videófesztiválokon,  és értek el kimagasló eredményeket.
 Ízelítő a munkáikból: http://picasaweb.google.com/Zoomtoeurope
 Honlapjuk:  www.mvmm.hu

A projekt sikerességét jelenti:  a film elkészülte és megmérettetése hozzáértő szakmai zsűri előtt.