Bemutatkozás Információk Tanáraink
Szakkörök Szabadidős tevékenységek Szolgaltatások
Galéria Elérhetőségek Térkép

Hírek


2019. június 20.

2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről

 

67. § (8) Az intézményvezetői megbízásra benyújtott pályázat részét képező vezetési program, a vezetési programmal kapcsolatosan – e törvény alapján véleményezésre jogosultak által – kialakított vélemény és a vélemény kialakításával kapcsolatos szavazás eredménye közérdekből nyilvános adat, amelyet a köznevelési intézmény honlapján, annak hiányában a helyben szokásos módon nyilvánosságra kell hozni.

 

 


Tovább...
2018. október 16.
image

Idén is megrendezésre került az őszi 4+1-es labdarúgó villámtorna a sortmunkaközösség szervezésében. A Gábor Dénes tagintézményben a lányoknál 3, míg a fiúknál 5 csapat adta le nevezését a tornára. Remek időjárási körülmények között és kitűnő hangulatban zajlottak a mérkőzések.


Tovább...
image

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2018/2019. tanév rendjéről szóló 13/2018. (VI. 14.)  EMMI rendelet, valamint a nevelési-oktatái intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet alapján pályázatot hirdet a 2018/2019. tanévben 8. évfolyamon tanuló diákok számára az Arany János Kollégiumi-Szakközépiskolai Programban való részvételre.

 


Tovább...
image

A Janikovszky Éva Tagintézményben 2018. október elején 60 órás tehetséggondozó műhelyfoglalkozás indul!


Tovább...
2018. június 28.

Kedves Kollégisták!


A nyári gyakorlat ideje alatt 2018.július 1.-31 között a Székhelyintézmény ad szálláshelyet a gyakorlaton levő diákoknak!


Vasánap (július 1-én) már a Boldogasszony sugárút 26-28. szám alatt kell jelentkezni az ügyeletes pedagógusnál!

2018. június 28.

Kedves Kollégisták!
A nyári gyakorlat helye az SZVK Székhelyintézménye (Ortutay). Az átpakolásra már 06.28-tól lehetőség van, azonban beköltözésre és bentalvásra 07.01-től van lehetőség! Azok a kollégisták akiknek van gyakorlata augusztus utolsó hetében, azok még 08.27-től még az Ortutayban aludhatnak.

Felhívjuk minden nyári gyakorlatos kollégistánk figyelmét, hogy bármilyen, a gyakorlati idővel és a kollégiumi bentalvással kapcsolatos változást a lehető leghamarabb az Ortutayban ügyeletet ellátó pedagógusnak jelezzék! 


Tovább...
image

Nehéz kollégistáknak kerékpárt szerezni, de nem lehetetlen. A saját behozott bicikliket kiegészítve osztálytársaktól, tanároktól (Csala Ernő), Sápszki Edit gazdasági titkártól és a Gábor Dénes Középiskolától kölcsön kapott 10 kerékpárokkal 19 tanulóval, idén harmadik alkalommal szerveztük meg az országunk mélypontjára vezető, évzáró kerékpártúránkat.


Tovább...
2018. június 25.
image

Tagintézményünk negyedik alkalommal rendezte meg a hagyományosnak tekinthető Kollégiumi FélMaraton váltó futóversenyét két kollégiumi ballagás között.


Tovább...
image

Az idei, a középiskolások hetét indító vetélkedőn az IH-ban már 4 csapatot sikerült indítanunk az értékes nyereményekért.


Tovább...
image

A szervezők jóvoltából sikerült látogatást tennünk Szeged egyik nagy beruházásának épületébe, az ELI-ALPS kutatóintézetbe.


Tovább...
2018. június 22.

 

A Nemzetei Tehetség Program támogatásával megvalósuló, NTP-KNI-17-0093 komplex tehetséggondozó pályázatban vállalt kötelező foglalkozásokon túl minden egyes kulturális – rekreációs program nagy élményt jelentett mindannyiunk számára. A budapesti kiránduláson sem történt ez másként: két napos színes, de egyben nagyon tartalmas programmal gazdagodtunk 2018. március 02-03-án.


Tovább...

 

A Szegedi Városi Kollégium Fodor József Tagintézményében a tanév folyamán sikeresen valósítottuk meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett „A hazai és határon túli köznevelési intézményekben működő komplex tehetséggondozó program támogatása” elnevezésű pályázaton belül ART-i Csókák színjátszó szakkörünket.


Tovább...

A Szegedi Városi Kollégium sport munkaközössége 4+1 kispályás labdarúgó tornát hirdet.

 


Tovább...