A Gábor Dénes Tagintézményben lakó határon túli diákok tájékoztatása

Tisztelt Határon Túli Magyar Diákjaink! Kedves Szülők!


Tájékoztatom Önöket, hogy a téli szünet után a diákoknak 2021. 01. 04-én (hétfőn) délelőtt 8-17 óra között kell beköltözniük a Gábor Dénes kollégiumba. A vonatkozó törvényi szabályozás értelmében a diákok a kollégium épületében 10 nap hatósági karanténba kerülnek.  A tanulók kizárólag a karantén hatósági feloldása után hagyhatják el a kollégium épületét és mehetnek iskolába.


A távoktatáshoz a kollégiumban van internet szolgáltatás, de a számítógépek száma korlátozott, ezért kérem, hogy a diákok hozzák a saját laptopjukat.
A kollégium épületébe – a járványügyi szabályozás értelmében – a szülők, kísérők nem léphetnek be. A diákok számára belépéskor a kézfertőtlenítés, testhőmérséklet-mérés, a közösségi terekben a maszk használata és az előírt távolságtartás kötelező. A karantén ideje alatt is folyamatosan biztosított a tanári felügyelet.
A napi háromszori étkezést az ismert formában online, az ETELKA program segítségével szíveskedjenek megrendelni. (Az étkezésrendeléssel kapcsolatos teendőket a kollégium nem tudja átvállalni, mert azt kizárólag a diákok (szüleik) jogosultak megtenni.) Nem kötelező a SULIHOST Kft. szolgáltatását igénybe venni, a diákok hozhatnak otthonról is élelmet és/vagy rendelhetnek olyan szegedi étkezési szolgáltatótól, amely a kollégiumba az étel kiszállítását vállalja.
A törvényi szabályozás értelmében a fentiekben vázolt eljárásrend azokra a diákokra nem vonatkozik, akik az elmúlt hat hónapon belül igazoltan átestek a koronavírus fertőzésen. Ők 2021. 01. 10-én vasárnap – karantén kötelezettség nélkül – költözhetnek be a kollégiumba.

Szeged, 2021. 01. 02.

                                Szebenyi Péter
                                intézményvezető