TÁJÉKOZTATÁS a Gábor Dénes Kollégiumban lakó diákok részére

Tisztelet Szülők, Kedves Kollégistáink!

Az őszi szünetről való visszaérkezés rendjéről itt olvashatják tájékoztató levelünket.


TÁJÉKOZTATÁS I.

Tisztelt Magyarországi Gábor Déneses Kollégisták! Kedves Szülők!

A tanévkezdéshez hasonlóan a határon túli magyar diáktársak koronavírus tesztelése – a vonatkozó törvényi szabályozás értelmében – 2020. 11. 02-06. közötti időszakban újra kötelező. Ennek következtében a magyarországi diákoknak az őszi szünet utáni első héten nincs lehetőségük a kollégiumba visszaköltözni. Kérjük, hogy ezen a héten otthonról Szegedre történő napi bejárással oldják meg az iskolai kötelezettségük teljesítését. Akinek ez a távolság miatt nem megoldható, az jelezze a titkarsag@szegedivarosikollegium.hu e-mail címen. Számukra a többi kollégiumban igyekszünk elhelyezést biztosítani.
A Gábor Dénes Kollégiumba a várható kollégiumi beköltözés 2020. 11. 08-án lesz lehetséges.


 TÁJÉKOZTATÁS II.

Tisztelt Határon Túli Magyar Diákjaink! Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Gábor Dénes kollégiumba az őszi szünet utáni visszaérkezés és az iskolai oktatásba történő becsatlakozás tekintetében - a vonatkozó járványügyi szabályok és az EMMI ez irányú, a határon túli magyar kollégistákra vonatkozó utasítása értelmében - az alábbi eljárásrendet kell követnünk.
A diákok 2020. 11. 01-én (vasárnap) 14 – 20 óra között érkezhetnek vissza a kollégiumba, ahol a vonatkozó járványügyi szabályozás értelmében karanténba kerülnek. 2020. 11. 02 - án hétfőn a labor munkatársai a kollégiumban elvégzik az első mintavételt, majd 11. 04 - én szerdán a másodikat. A tesztelés költségét a magyar állam finanszírozza. A diákok kizárólag két negatív PCR teszt birtokában hagyhatják el a kollégium épületét és mehetnek az iskolába. Pozitív teszt esetén a Nemzeti Népegészségügyi Központ utasítása szerint fogunk eljárni.
A napi háromszori étkezést az ismert formában online az ETELKA program segítségével szíveskedjenek megrendelni. (Az étkezésrendeléssel kapcsolatos teendőket a kollégium nem tudja átvállalni, mert kizárólag a diákok szülei jogosultak azt megtenni.) Ugyanakkor nem kötelező a SULIHOST Kft. szolgáltatását igénybe venni, hozhatnak otthonról is élelmet és természetesen a diákok rendelhetnek bármely szegedi étkezési szolgáltatótól is, amely a kollégiumba az étel kiszállítását vállalja.
A kollégium területére és épületébe – a járványügyi szabályozás értelmében - a szülők, kísérők nem léphetnek be. A diákok számára a kollégium épületébe történő belépéskor a kézfertőtlenítés, testhőmérséklet-mérés, a közösségi terekben a maszk használata és az előírt távolságtartás kötelező. A kollégiumban a karantén ideje alatt is folyamatosan biztosított lesz a tanári felügyelet.

 

Szebenyi Péter                                                                                                                                            intézményvezető