Kollégium rendőre program a diákok biztonságáért

A szegedi kollégiumokra is kiterjeszti az Iskola Rendőre programot a Szegedi Rendőrkapitányság. Erről egyeztettek az intézmények vezetőivel a rendőrség képviselői a Szeged Városi Kollégium Ortutay Gyula Tagintézményében.

 


    Dr. Lázár Szvetozár, a Szegedi Rendőrkapitányság helyettes vezetője elmondta, hogy valamennyi kollégiumnak önálló rendőre lesz, aki folyamatosan kapcsolatot tart az intézmények vezetőivel, nevelőivel és diákjaival. A projekt keretében bűn- és balesetmegelőzési előadásokat tartanak a rendőrség szakemberei a hallgatóknak, valamint szükség esetén személyesen is tanácsokkal látják el őket az áldozattá és elkövetővé válás megelőzésének lehetőségeiről.

A rendőrség és az intézmények közötti közvetlen kapcsolat célja, hogy a megelőzési tevékenység még hangsúlyosabban jelenjen meg a diákság életében. A tanácskozáson igényként merült fel továbbá, hogy speciálisan a pedagógusok szakmai nap keretében kapjanak betekintést a rendőrség munkájába, kiemelt figyelemmel azokra a területekre, amit a mindennapi nevelői tevékenység során fel tudnak használni - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.  

Cikk forrása: www.delmagyar.hu

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/kiterjeszti_az_iskola_rendore_programot_a_szegedi_rendorkapitanysag/2119952/