Határon túli kollégisták tájékoztatása

                                  Tisztelt Szülők! Kedves Határon Túli Kollégisták!

Tájékoztatom Önöket, hogy a - nem érettségiző - határon túli magyar diákjaink 2021. 05. 06-án (csütörtökön)  9 - 20 óra között költözhetnek vissza a Gábor Dénes Tagintézményünkbe. 


A karantén kötelezettsége alóli mentességet a 408./2020. Kormányrendelet az alábbiak szerint szabályozza.

Az 1. §, (3) bek. C, pontja értelmében a rendelet hatálya nem terjed ki " arra a személyre, aki a Magyarországra való belépés során hitelt érdemlően igazolja, hogy a határátlépésre jelentkezés napját megelőző hat hónapon belül a COVID-19 betegségen átesett." Azt, hogy milyen igazolást tekintenek a határrendészek megfelelőnek,  "hitelt érdemlő igazolásnak", a biztonság kedvéért javaslom előzetesen azon a határátkelőhelyen megérdeklődni, ahol tervezik átlépni a határt. (Azt az igazolást, amit a határon elfogadtak, a kollégiumban kérjük bemutatni.)

Az alábbi linkre kattintva olvashatják a határátlépésre vonatkozó, jelenleg érvényben lévő szabályozást, a 408/2020. Kormányrendeletet.

https://njt.hu/jogszabaly/2020-408-20-22

A kollégiumba kizárólag egészséges, tünetmentes diákok jöhetnek vissza. A belépéskor testhőmérsékletet mérünk és a kézfertőtlenítés kötelező.

A diákok a házirend mellett kötelesek maradéktalanul betartani az általános és a kollégiumban külön elrendelt járványügyi szabályokat.

A kollégiumi épületben - a lakószobák, mosdók és tusolók kivételével - kötelező a maszk használata és a megfelelő távolság megtartása. Elengedhetetlen az időnkénti kézfertőtlenítés. Egymás szobáiba bemenni tilos!

Az étkezést az ETELKA modul online felületén a már ismert módon tudják előre megrendelni. (Nem kötelező a SULIHOST Kft. szolgáltatását igénybe venni.)

Megjegyzés: Amennyiben a beköltözés napjáig bármely oknál fogva az oktatáspolitika kompetens döntéshozója a fentieket részben vagy teljesen felülírja, akkor annak értelmében fogunk eljárni. (Az esetleges változásokról az intézmény honlapjának a hírfolyamán és a csoportvezető pedagógusok segítségével időben tájékoztatjuk Önöket.)

Jó egészséget kívánok!

Tisztelettel,

Szebenyi Péter

intézményvezető