Tekéztél már? Nem? Gyere próbáld ki!

 

-        Az olyan mint a bóling?

 

-        Igen. De nem lyukas a golyó.

 


E rövid párbeszédből (ami többször lejátszódott a program hirdetése alatt) látszik, hogy a teke, mint játék sok gyerek számára ismeretlen volt.

A jelentkezők száma szerint 3 pályát foglaltunk a Pick szalámi és Szegedi paprika múzeum felett található teke klubban. Rövid ismertető után mindjárt neki is láttunk a próba gurításoknak az előre elosztott 4 fős csapatokkal. A bemelegítés mulatságai után 32 gurításos mérkőzéseken mértük össze a csapatok hirtelen szerzett teke-tudását. Az idő érzékünk nagyon megváltozott játék közben, volt gyerek aki megkérdezte, hogy mért nem ilyen gyorsan telik tanórákon az idő. (Pedig 4 mérkőzést le tudtunk játszani). A válaszom nem lehetett más, mint, hogy javasoltam, hogy ugyan ilyen érdeklődéssel és teljesítmény késztetéssel üljön be órákra. Akkor azt is élvezni fogja és jól telik vele az idő. Még rövid is lesz.

A program újbóli megszervezésének igényével engedtük át a pályákat a következő turnusnak és siettünk vissza a kollégiumba tanulószobára, hogy ott is teljesítsünkJ.

Szeged, 2016. 12.12.

                                                                                                       Balla Zsolt Attila          

                                                                                                            nevelőtanár