Ismét KÖ7, ami vetélkedővel kezdődött

image

 

A középiskolások hete, a KÖ7, idén 6 napig tartott, amiben a 3. napon a Szegedi Városi Kollégium székhelyintézménye volt a helyszín. De a rendezvényen nem csak „helyszínnel” voltunk jelen, ha nem a nyitónapon véghezvitt vetélkedőre sikerült rekordszámú csapatot neveznünk a Gábor Dénes tagintézményből. Négy csapatot indítottunk 5-5 fővel.

 


Az ünnepélyes megnyitón láthattuk a diákokból álló színjátszó csapat internetes zaklatással kapcsolatos zenés-táncos darabját. Úgy vélem remek figyelem felkeltés volt a témára. A délután velejét adó vetélkedőn idén a különbözőségre való figyelemfelkeltés volt a fő vezérvonal. A 10 csapat, 10 különböző állomáson adhatott számot ügyességéről, tájékozottságáról és kreativitásáról. Az eredmények feldolgozása idejében megnézhettünk egy diákok által készített western filmet. Így tették kellemessé a várakozást a szervezők és még azt is megtudhattuk a filmből, hogy „Apátfalva nem játszótér!”J

A várva várt eredmény hirdetésen örömmel értesültünk, hogy az induló 4 csapatunkból kettő díjazott lett: A Friendzone másodikként udvariasan maga elé engedte a lányokat is tagnak tudó GDvegyes nevű csapatunkat. Így nem csak az indulók létszámában, ha nem az eredményességben is rekordot döntöttünk.

Aki nem lett helyezett, az sem ment el üres kézzel: mindenki jót szórakozott, miközben tanult és másokkal ismerkedett ezen a játékos délutánon az IH-ban.

 

Szeged, 2017. 03.06.                                                                         Balla Zsolt Attila, nevelőtanár