Futók a gáton

image

Tagintézményünk harmadik alkalommal rendezte meg a Szegedi nagyárvízre emlékező futását. Idén a meghívott vendégek is szép számmal megjelentek a jó mozgás reményében.


A foglalkozást játékos bemelegítéssel indítottuk. Az útvonallal és közlekedéssel kapcsolatos eligazításon kihangsúlyoztuk, hogy a kreszt betartva kell futni, Csala tanár urat megelőzni tilos és, hogy én leszek a záró futó futáskor, egymásra figyeljünk, nehogy eltévedjen valaki. A vízbetörés emlékkövénél várt minket a vezetőség és a médiaszakkör frissítőkkel és kamerával. Ezen rendezvényen még sohasem tapasztalt napsütésben mondta el az emlékkő elhelyezésének történetét Csala tanár úr. Majd Nyemcsok András kollégiumvezetőnk felolvasta Temesi Ferenc,  Por c. regényének, gondviselés szócikkét, ami nem csak a szegedi nagyárvíz történetéhez, de pontosan a 138 évvel ezelőtti március 9-éhez kapcsolódik. A történetet  meglepő csendben és érdeklődéssel fogadtak a gyerekek. Kis szuszogás után már mindenki bátrabban indult vissza, mivel tudta mire számíthat.

A táv teljesítése után közösen nyújtottunk Lipták tanár úr vezetésével és az alapítványunk jó voltából minden futó mandarinnal frissíthetett. Remélem mindenki vidáman, jó érzésekkel és némi honismereti gyarapodással állhatott vissza a megszokott napirendbe.

 

Szeged, 2017. 03.9.

                                                                                                       Balla Zsolt Attila          

 

                                                                                                            nevelőtanár