„Ahonnan már csak felfele mehetünk”

image

Nehéz kollégistáknak kerékpárt szerezni, de nem lehetetlen. A saját behozott bicikliket kiegészítve osztálytársaktól, tanároktól (Takácsné Horváth Veronika, Bajkán Éva, Szuhánszki Zoltán, Nyemcsok András, Balla Zsolt Attila), Sápszki Edit gazdasági titkártól és a Gábor Dénes Középiskolától kölcsön kapott új kerékpárokkal 19 tanulóval, idén második alkalommal szerveztük meg az országunk mélypontjára vezető, évzáró kerékpártúránkat.


Délután 3-kor indultunk a kerékpárok beállítása és közlekedésbiztonsági oktatás után a városon keresztül az első állomáshelyünkre, a Szőregi Apátságromhoz. Az Árpád-kori építmény kulturális értékét megemlítve, kis szusszanás után tovább tekertünk Szőregen, Újszentivánon keresztül Tiszasziget főterére, ahol erőt merítettünk a virágba borult rózsabokrok bódító illatából a táborozó helyig hátralévő 3 km-ig. Út közben többször találkoztunk lesifotós kollégiumvezetőnk bíztatásával.

A táborozóhelynek kialakított Mélyponti emlékhelyen már várt minket Szuhánszki tanár úr a vendéglátós stábbal, akik az előre bedagasztott lángos tésztát már sütötték a tanároktól kölcsön kapott alkalmatosságon.

Uzsonna közben volt annyi időnk, hogy a vállalkozókkal elmenjünk a 3 km-re lévő országhatárig, ahol megnéztük a hírekben sokat emlegetett kerítést. Onnan visszafelé három gyerekkel még a Peplár-tó üdítő látványát is beleraktuk az útvonalba.

Amikor mindenki eleget evett a tejfölös lángosból és a folyadékpótlást is elvégezte, elindultunk a Tisza-töltésre, amin keresztül jutottunk Szegedre némi kerékpárszerelés után.

Élményekben és látnivalókban gazdag, szerencsésnek mondható túránk után a kölcsönbringákat rendben visszaadva, azzal a reménnyel zártuk a programot, hogy jövőre is megrendezzük.

 

Szeged, 2017.06.01.

                                                                                                       Balla Zsolt Attila          

            nevelőtanár