KÖ7 Kollégiumi nap

image

A Szegedi Városi Kollégium három éve társszervezője a Középiskolások Hete városi rendezvénysorozatnak. Idén március 8-án 16 órától a 80-90-es évek retro életérzése elevenedett fel két színtéren a Székhelyintézményben.


A Játék Határok Nélkül program keretében 10 állomáson tesztelhették tudásukat a diákok régi film, mese, zenei totó feladványokban, régi történelmi eseményekben, nőnappal kapcsolatos ismereteikben, karaoke számok éneklésében. A sport sem maradhatott ki, csocsó és darts várta a játékos kedvűeket. A 3 fős csapatok, valamint az egyéni vállalkozók az állomások teljesítéséért jutalmul retro ajándékokat kaptak. Többféle kiállítás segített megismerni az akkori időszakot, így tanulhattak a diákok a kor divatjáról, Szeged városképéről, megismerhettek számos retro tárgyat a Design Centerben, olvashattak az akkori kollégiumi életről a helyi napilap, a Délmagyarország archív hasábjain. Partnereink a Somogyi Könyvtár olvasósarokkal és 5 órai teával várta az olvasni vágyókat. A Gyermekjóléti Szolgálat beszélgetései, a Partiszkon Egyesület Partiszkon Kids játékai sok érdeklődőt vonzott.  Előzetesen meghirdetett jelmezversenyhez 16 órától a Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakgimnáziumának szakoktatója Keszei Edit és fodrász növendékei készítettek retro frizurákat. Majd tehetséges diákjaink mutatkoztak be, a Gábor Dénes Tagintézmény növendékei Farkas László szájdobos, Ágoston Sándor Ördögpálca zsonglőr, Bohus Péter gitár játékkal szórakoztatta a közönséget. 18 órától a Slam Poetry Szeged csapata tartott interaktív foglalkozást, majd következett a Játék Határok Nélkül csapatverseny, ahol értékes színház - és Reök-Palota belépőkért folyt a verseny. A programot a Karcos Bakelit Énekegyüttes zárta a cappella előadásával. A fergeteges hangulat, a jó zenék, programok közel 300 diákot csábítottak a rendezvényre.

A Rendezvény főszervezője a D2 Ifjúsági Fejlesztő és Média Központ, társszervezői az Új Nemzedék Szegedi Közösségi Tere csapata, az Agóra, a Hungi, A Szegedi Városi Kollégium mentálhigiénés munkaközössége, valamint a JATE csapata.