2013. október 07.

Csongrád megye - Összesen 437 pedagógust tüntettek ki Bonis bona – A nemzet tehetségeiért díjjal a közelmúltban Budapesten.
Bonis bona discere, vagyis Jótól jót tanulni – ez a latin közmondás vált névadójává a kitüntetésnek, amelyet ez év tavaszán a Nemzeti Tehetség Programban alapított az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tehetséggondozásban legalább öt éven keresztül kiemelkedő teljesítményt nyújtó pedagógusok vehették át ezt díjat 400 ezer, illetve 250 ezer forint összegben. Mintegy 800 jelölés érkezett , azokat két ajánlással kellett alátámasztani.


Tovább...

A szegedi kollégiumokra is kiterjeszti az Iskola Rendőre programot a Szegedi Rendőrkapitányság. Erről egyeztettek az intézmények vezetőivel a rendőrség képviselői a Szeged Városi Kollégium Ortutay Gyula Tagintézményében.

 


Tovább...
image

Egy szolgálaton kívüli részeg rendőr bántalmazott 15–16 éves középiskolásokat és egy kollégiumi nevelőtanárt Szegeden. Az eset még szeptember 10-én történt. Az ügyben a Szegedi Nyomozó Ügyészség vizsgálódik.


Tovább...
image

Szeged - Az ovisok száma most nem csökken, de az iskolásoké igen. Ezért szeptembertől 2 általános iskolával, 2 középiskolai kollégiummal, összesen 28 osztállyal kevesebbet tart fönn Szeged önkormányzata. Közel 40 pedagógus és nagyjából 10 más iskolai állás is megszűnik – derül ki a mai szegedi közgyűlés elé kerülő leltárból.


Tovább...
2009. április 19.

Április 17–19. között megrendeztük a Dél–alföldi Kollégiumok Találkozóját (DA–KO–TA). Júniusban pedig egy kiadvány bemutatójával örökítjük meg az évfordulót. A projektekre a kollégium az Oktatásért Közalapítvány pályázatán (KollOKA XIII.) 3,4 millió forint támogatást nyert.


Tovább...
image

Szeged - Két kollégium, a Déri Miksa és a Kiss Ferenc bezárását tervezi az önkormányzat. A diákotthonok kihasználtsága 86 százalékos, s a következő években tovább csökken a középiskolások száma. A közgyűlés a jövő héten dönt. A kollégisták sajnálják második otthonukat. Az épületeket a város értékesíti.


Tovább...
image

Befejeződött a szegedi kollégiumok sportjátékainak versenye. Az eseménysorozaton a Gábor Dénes-, az erdészeti, a Móra-, az Ady-Vedres-, a Déri-, az Ortutay- és a Fodor-kollégium mérte össze tudását nyolc sportágban.


Tovább...