Részeg rendőr vert 15 éves kollégistákat

image

Egy szolgálaton kívüli részeg rendőr bántalmazott 15–16 éves középiskolásokat és egy kollégiumi nevelőtanárt Szegeden. Az eset még szeptember 10-én történt. Az ügyben a Szegedi Nyomozó Ügyészség vizsgálódik.


Szeptember 10-én este fél kilenckor mintegy húsz 15–16 éves koleszos diák – lányok és fiúk vegyesen – beszélgetett az utcán a Szeged Városi Kollégium Szabadkai úti Fodor József Tagintézménye előtt, amikor megállt mellettük egy piros Mitsubishi. A kocsiban négy 30 év körüli férfi ült, akik előbb a lányokat szólítgatták le, hogy menjenek el velük, van még hely az autóban. A történetet lapunknak elmesélő Sáró Árpád kollégiumi nevelőtanár elmondta, azt még vizsgálják, mi történt az első percekben, miért alakult ki konfliktus a diákok és a kocsiban ülő férfiak között. Akik egy fiút az autónak, egy másikat egy KRESZ-táblának löktek, két diákot pedig úgy megütöttek, taszajtottak, hogy a bokorban kötöttek ki. Ezután a férfiak – akik információink szerint előtte egy legénybúcsún szórakoztak – visszaültek a kocsiba, és elhajtottak.

Tizenöt perc múlva azonban újra megjelentek a helyszínen. Akkor már nem a gyerekek mellett álltak meg, hanem a túloldalon, a Pick-gyár parkolójában. Egy diák azzal a hírrel szaladt az ügyeletes kollégiumi nevelőtanárhoz, hogy verik a koleszosokat, egy pedig hívta a 107-en a rendőrséget. Amikor Sáró Árpád leért, minden gyerek az udvarra özönlött be, mert látták, hogy a négy férfi elindult a túloldalról.

A Fodor József szakközépiskola diákjaiba az intézmény előtti területen kötöttek bele.

-Elébük mentem, mert tisztázni szerettem volna, hogy mi történt, de még mielőtt szólhattam volna, az elöl álló férfi megütött. Mindez a négysávos út közepén történt, még szerencse, hogy nem jött autó – mesélte a pedagógus, aki pár pillanat múlva, még a földön fekve elkaszálta lábával a támadóját, mert az fenyegetően a gyerekek felé indult. Elmondása szerint a férfi nehezen, tántorogva kelt fel földről, úgy tűnt neki, mint aki erősen ittas. Úgy látta, hogy a támadónak teljesen elborult az agya, két barátja próbálta lefogni, a harmadik férfi pedig a nevelőtanárt nyugtatgatta.

– Azt hajtogatta, hogy beszóltak nekik a gyerekek, én meg közöltem, hogy ennek akkor sem az az elintézési módja, hogy megverik őket. Mielőtt a támadót elvonszolták volna a helyszínről a barátai, még megütött egy segítségemre siető fiút. Kilenc után 6 perccel hívtam a rendőröket, akik elmondták, hogy kaptak már egy bejelentést, úton vannak – mesélte a pedagógus. Elmondása szerint 2–3 percen belül ott is voltak két autóval a rendőrök, akik lekapcsolták a parkolóban a férfiakat.

A gyerekek és a tanár sérüléseiről látleletet vettek a klinikán, kiderült, hogy mind 8 napon belül gyógyuló. A diákokat és a férfiakat még aznap éjjel kihallgatták a Szegedi Rendőrkapitányságon. A rendőrség garázdaság miatt indított nyomozást az ügyben, ami azért került át a Szegedi Nyomozó Ügyészséghez, mert a tanárt is megütő férfi rendőr. Imolya Imre, a Szegedi Nyomozó Ügyészség vezetője tegnap megerősítette lapunknak, valóban nyomoznak a kollégisták bántalmazása ügyében.

Úgy tudjuk, hogy a verekedő férfi nem a Szegedi Rendőrkapitányság állományába tartozik, hanem egy kis megyei településen rendőr, körzeti megbízott. Értesülésünk szerint az eset után leszerelték.

Kollégiumi házirend

A Szeged Városi Kollégium Fodor József Tagintézményének házirendje szerint este 9 óráig minden kollégistának kimenője van. A Szabadkai úti diákszálláson este fél 10-kor tartanak létszámellenőrzést.

Cikk forrása: www.delmagyar.hu

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/reszeg_rendor_vert_15_eves_kollegistakat/2118001/