Gábor Dénes KollégiumBemutatkozás Információk Tanáraink
Szakkörök Szabadidős tevékenységek Szolgaltatások
Galéria Elérhetőségek Térkép

Hírek


image

Nehéz kollégistáknak kerékpárt szerezni, de nem lehetetlen. A saját behozott bicikliket kiegészítve osztálytársaktól, tanároktól (Takácsné Horváth Veronika, Bajkán Éva, Szuhánszki Zoltán, Nyemcsok András, Balla Zsolt Attila), Sápszki Edit gazdasági titkártól és a Gábor Dénes Középiskolától kölcsön kapott új kerékpárokkal 19 tanulóval, idén második alkalommal szerveztük meg az országunk mélypontjára vezető, évzáró kerékpártúránkat.


Tovább...
image

Ambrus Péter kollégám közbenjárására mentünk el a Somogyi Károly Megyei Könyvtárba egy, a középiskolásoknak szervezett könyvtárhasználatot népszerűsítő foglalkozásra.


Tovább...
image

A tavalyi sikeres kezdet után, idén is megtartottuk kollégiumunk tehetségkutató műsorát. Az április 11.-i fellépést több hónapos toborzás és felkészülés előzte meg.


Tovább...
image

Nem tudhatom, hogy kiben, milyen gondolatokat kelt a cím, de a félreértés elkerülésére megmagyarázom: Harmadik alkalommal rendeztük meg a Kollégiumi FélMaraton váltó futást, de a kitűzött tavaszi időpontban éppen tél volt, a második időpontban ballagás, így tovább nem halogatva, a szerenádokkal sem törődve május elején tartottuk meg a versenyt. Az időpont tologatása meglátszott a résztvevők létszámán, sajnos kevesebben jöttek el mint az előző alkalmakkor.


Tovább...
image

Tagintézményünkben már hagyományosnak mondható, hogy az érettségiző diákok búcsút vesznek a kollégiumtól, a nevelőtanároktól, a dolgozóktól, és a diákságtól.


Tovább...
2017. május 16.
image

Ez nem egy egyszerű számtan feladat, ha nem a GD kollégium mezei futóversenyen való résztvevőinek és helyezettjeinek számai.


Tovább...
image

 

William Ford Gibsontól vett idézettel nyitotta az előadását Dr. Krész Miklós az SZTE JGYPK Informatika Alkalmazásai Tanszék tanszékvezető tanára.

 

Szeretem a szakmám. De mi is az? Programtervező matematikus. Hogyan lesz valakiből ilyen végzettséggel bíró tanár?

 


Tovább...
2017. május 16.
image

Tagintézményünk harmadik alkalommal rendezte meg a Szegedi nagyárvízre emlékező futását. Idén a meghívott vendégek is szép számmal megjelentek a jó mozgás reményében.


Tovább...
image

 

A középiskolások hete, a KÖ7, idén 6 napig tartott, amiben a 3. napon a Szegedi Városi Kollégium székhelyintézménye volt a helyszín. De a rendezvényen nem csak „helyszínnel” voltunk jelen, ha nem a nyitónapon véghezvitt vetélkedőre sikerült rekordszámú csapatot neveznünk a Gábor Dénes tagintézményből. Négy csapatot indítottunk 5-5 fővel.

 


Tovább...
2017. május 09.

1% felajánlása


Tovább...
2017. február 19.

Ki ő és miben segít? A csúszómászókkal foglalkozó tudomány szakembere, Péntek Attila László egy előadás sorozat részeként tartott képekkel illusztrált ismeretterjesztő bemutatót a szegedi Agóra épületében a Magyar Madártani Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálytól.


Tovább...

 

-        Az olyan mint a bóling?

 

-        Igen. De nem lyukas a golyó.

 


Tovább...

Hagyományokat követve idén is megszerveztük(a hideg miatt kevesebb résztvevővel) Csala tanár úrral a Mikulás futást a kocogás, mozgás népszerűsítendő, mert mi volna jobb, mint futni egyet Mikuláskor.


Tovább...

Takácsné Horváth Veronika tanárnő szervezésében valósult meg idén is, hogy ellátogattunk az SZTE sportközpontjában található falmászó terembe.


Tovább...