Gábor Dénes KollégiumBemutatkozás Információk Tanáraink
Szakkörök Szabadidős tevékenységek Szolgaltatások
Galéria Elérhetőségek Térkép

Hírek


image

Idén rendeztük meg negyedik alkalommal a Mikulás Futást Csala Ernő kollégámmal, immár az egész intézményre kiterjesztve. Sikerült is két ügyes futót bevonnunk a programba az Orthutai kollégiumból Lipták Tibor kíséretében és további, külső intézményi kapcsolatépítés révén az egyetem Károlyi kollégiumából is volt egy lelkes Mikulásunk.


Tovább...
image

a Szegedi Fehér tóra. A Szeged Fish Kft. területén, a telelő tavaknál lévő Dr. Csizmazia György kilátóból tudtuk megfigyelni az idén rekord mennyiségű, itt telelő daru behúzását a kora esti órákban Csala Ernő tanár úrral és 11 kollégistával.


Tovább...
2017. november 15.
image

A 2017/2018-as tanév gólyaavató ünnepségén közel 70 fő 9. évfolyamos tanuló vett részt. A sokéves hagyományokra visszatekintő program színes, élményekben gazdag szórakozást nyújtott a gólyáknak és a nézőknek egyaránt.


Tovább...
image

Az ’56-os forradalom kirobbanásának előzményei itt játszódtak szegeden. Itt lebbentette meg a szárnyát a MEFESZ-pillangó, amiből aztán tornádó szerű forradalom alakult ki Magyarországon.


Tovább...
2017. október 16.
image

Halott testvér, annak nevének viselése, lány ruhába öltöztetés. Nem egy szokványos indulás az életbe, de Dalínak ez jutott. No meg egy feleség, aki múzsa, modell, menedzser is volt életében, egy (alkotó)társ.


Tovább...
2017. október 16.
image

Ez nem egy egyszerű számtan feladat, hanem a kollégium mezei futóversenyén való résztvevők és a GD-s indulók száma


Tovább...
image

Nehéz kollégistáknak kerékpárt szerezni, de nem lehetetlen. A saját behozott bicikliket kiegészítve osztálytársaktól, tanároktól (Takácsné Horváth Veronika, Bajkán Éva, Szuhánszki Zoltán, Nyemcsok András, Balla Zsolt Attila), Sápszki Edit gazdasági titkártól és a Gábor Dénes Középiskolától kölcsön kapott új kerékpárokkal 19 tanulóval, idén második alkalommal szerveztük meg az országunk mélypontjára vezető, évzáró kerékpártúránkat.


Tovább...
image

Ambrus Péter kollégám közbenjárására mentünk el a Somogyi Károly Megyei Könyvtárba egy, a középiskolásoknak szervezett könyvtárhasználatot népszerűsítő foglalkozásra.


Tovább...
image

A tavalyi sikeres kezdet után, idén is megtartottuk kollégiumunk tehetségkutató műsorát. Az április 11.-i fellépést több hónapos toborzás és felkészülés előzte meg.


Tovább...
image

Nem tudhatom, hogy kiben, milyen gondolatokat kelt a cím, de a félreértés elkerülésére megmagyarázom: Harmadik alkalommal rendeztük meg a Kollégiumi FélMaraton váltó futást, de a kitűzött tavaszi időpontban éppen tél volt, a második időpontban ballagás, így tovább nem halogatva, a szerenádokkal sem törődve május elején tartottuk meg a versenyt. Az időpont tologatása meglátszott a résztvevők létszámán, sajnos kevesebben jöttek el mint az előző alkalmakkor.


Tovább...
image

Tagintézményünkben már hagyományosnak mondható, hogy az érettségiző diákok búcsút vesznek a kollégiumtól, a nevelőtanároktól, a dolgozóktól, és a diákságtól.


Tovább...
2017. május 16.
image

Ez nem egy egyszerű számtan feladat, ha nem a GD kollégium mezei futóversenyen való résztvevőinek és helyezettjeinek számai.


Tovább...
image

 

William Ford Gibsontól vett idézettel nyitotta az előadását Dr. Krész Miklós az SZTE JGYPK Informatika Alkalmazásai Tanszék tanszékvezető tanára.

 

Szeretem a szakmám. De mi is az? Programtervező matematikus. Hogyan lesz valakiből ilyen végzettséggel bíró tanár?

 


Tovább...
2017. május 16.
image

Tagintézményünk harmadik alkalommal rendezte meg a Szegedi nagyárvízre emlékező futását. Idén a meghívott vendégek is szép számmal megjelentek a jó mozgás reményében.


Tovább...